Online mediáció

 

Nagyon feszült helyzetben van?

Párkapcsolati problémái vannak? Válni szeretne? Konfliktusai vannak a családjával vagy az üzletfeleivel?

Az online mediáció gyors, kényelmes és költséghatékony megoldást nyújt problémáira!

Ha úgy érzi, hogy a problémát nem tudják megoldani, a megbeszélés mindig veszekedésbe torkollik, mindig ugyanazokat a köröket futják, de nem jutnak egyről a kettőre…..

Kérje mediátor segítségét és jelentkezzen online mediációra!

A mediátor szaktudásával segít megtalálni azt a megoldást, ami mindegyik fél számára elfogadható.

online mediáció

ONLINE MEDIÁCIÓ KISOKOS

Mit jelent az, hogy online mediáció?

A mediáció (magyarul közvetítés) a konfliktusok megoldásának hatékony módja közvetítő segítségével. Az eljárás lényege, hogy két fél vitájában – mindkét fél közös beleegyezésével – egy semleges, harmadik fél, a mediátor jár közben úgy, hogy a vita tartalmi eldöntésébe nem avatkozik bele, viszont segíti a feleket, hogy megtalálják a számukra elfogadható közös megoldást. A mediációval megelőzhető, elkerülhető a sokáig húzódó, költséges pereskedés az esetek többségében. A mediációval javulhat a kapcsolat, a kommunikáció és mindenki megelégedésére szolgál.

A mediáció online módon (személyes találkozás nélkül) is megvalósítható. A résztvevők (mediátor, felek, esetleg támogatók, tolmács, szakértők) elektronikus úton létesítenek audio-video kapcsolatot és vesznek részt az eljárásban.

Miben különbözik az online mediáció a személyes mediációtól?

Az online mediáció gyakorlatilag ugyanúgy zajlik, mint a személyes mediáció, azzal a különbséggel, hogy a felek és a mediátor nem találkoznak személyesen, hanem online módon kapcsolódnak be a folyamatba.

Mi az online mediáció előnye a számomra?

Az online mediáció előnye, hogy időt és pénzt spórolhat vele, hiszen nincs utiköltség, nem kell az idejét utazással, dugóban ülve tölteni vagy azon aggódni, hogy időben megtalálja-e a helyszínt és pontosan tud-e érkezni. Nyugodtan tud kapcsolódni otthona kényelméből vagy az ön számára legmegfelelőbb helyről. Az eljárás teljes diszkrécióval zajlik, az időpontot pedig az ügyfelek igényeinek megfelelően ütemezzük. Az online mediáció további előnye, hogy nem kötött földrajzi helyhez, hiszen az online térben nincsenek távolságok, ezért az önnek legmegfelelőbb szakembert is könnyedén el tudja érni.

Milyen technikai felszereltséggel kell rendelkeznem?

A online mediációhoz szüksége lesz internet kapcsolatra és egy olyan eszközre (számítógép, laptop, tablet, okos telefon), amivel könnyen tud audio és video kapcsolatot létesíteni.

Hogyan tudok csatlakozni?

Az online mediáció többféle online platformon meg tud valósulni. A gyakorlatban jól bevált például a Skype, Zoom, Meet, Teams, Viber, Messenger, Whatsup konferencia. Az alkalmazást mindig az ügyfelek igényei, preferenciái alapján szoktuk kiválasztani, mérlegelve, hogy ki mit használ szívesebben, mi a legkomfortosabb számukra. A mediátor az online mediációt megelőzően elküldi a feleknek a csatlakozáshoz a linket, így gyakorlatilag a felek egy kattintással be tudnak csatlakozni és már indulhat is a megbeszélés.

Hogyan zajlik a kommunikáció az online térben?

A kommunikációt a mediátor moderálja, azaz ő ad szót és ő irányítja a folyamatot. A megbeszélés előtt a mediátor részletesen átbeszéli a felekkel a kommunikációs szabályokat, így elkerülhető, hogy egyszerre beszéljenek, ill. biztosítható, hogy a megbeszélés a megfelelő „mederben” maradjon annak érdekében, hogy a felek ne csak meghallgassák, de meg is hallják egymást és lehetőségük nyíljon vitás kérdéseiket tisztázni és megállapodásra jutni.

Hogy készül a megállapodás és hogy írjuk azt alá online mediáció esetén?

Azokban az esetekben, ahol kifejezetten hangsúlyos az írásos megállapodás (pl. válási, gazdasági mediációban), a folyamat elősegítésére a mediátor flipchart táblán készíthet jegyzeteket. Online mediáció esetén ezt helyettesíti a képernyőre kivetített elektronikus jegyzet, melynek segítségével minden résztvevő figyelemmel tudja kísérni a folyamat előrehaladását. Ha létrejön az egyezség a felek között, akkor a mediátor írásba foglalja a megállapodást, felolvassa a feleknek, együtt átnézik, e-mailen is megküldi a mediátor és közösen véglegesítik a szöveget. A megállapodást elektronikusan is alá lehet írni, de mivel sok esetben szükség van az eredetileg aláírt megállapodásra is, ezért a mediátor a megfelelő példányszámban kinyomtatja a megállapodást és postai úton is megküldi a feleknek aláírás végett. 

Hogyan zajlik a fizetés online mediáció esetén?

Online mediáció esetén a felek a mediáció díját – a mediációs nyilatkozatban megadott bankszámlaszámra történő – banki átutalással tudják rendezni.

A mediáció díja minden egyes mediációs ülés után, a mediáció napján esedékes.

Hogyan tudok időpontot kérni?

Időpontot az alábbi elérhetőségeken telefon, email-en vagy a honlapon található kapcsolati űrlapon keresztül tud kérni.

Telefon: +36209835818                                                                

E-mail: dr.muranyi.ildiko@gmail.com

Rólunk

A Mediátor Iroda azért jött létre, hogy a mediáció módszerével segítsük az embereket problémáik szelídebb, emberközelibb megoldásában, javuljon a felek közötti kommunikáció és kapcsolat.

Dr. Murányi Ildikó vagyok – a Mediátor Iroda vezető mediátora, jogász, coach, konfliktus szakértő. 

Dr. Murányi Ildikó mediátor

Dr. Murányi Ildikó

Rólunk mondták

„Nagyon jól éreztük magunkat a mediáció alatt, szinte elrepült az idő és valami megnyugtató lelki könnyedséggel jöttünk el. Amennyiben a jövőben szükségesnek érezzük a segítségét, biztosan jelentkezünk és másoknak is jó szívvel ajánljuk! „

Orsi és Géza

Szolgáltatások

Családi mediáció

Válási mediáció

Párkapcsolati mediáció

Gazdasági mediáció

Szervezeti mediáció

Egyéb vitarendezés

Kapcsolat

Dr. Murányi Ildikó

Tel.: (+36) 20 983 5818

E-mail: dr.muranyi.ildiko@gmail.com

14 + 14 =